2ήμερο αφιέρωμα στα παραμύθια

Παρασκευή και Σάββατο, 29-30 Μαρτίου

2ημερο παραμυθιωνΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 Μαρτίου στις 8:30μμ
Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων
Παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων Α/συνέχεια και προφορική αφήγηση από τον επιμελητή της έκδοσης Δημήτρη Β. Προύσαλη (δάσκαλο, αφηγητή και μελετητή των λαϊκών παραμυθιών)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παλαιστινιακής Γης

ΣΑΒΒΑΤΟ, 30 Μαρτίου στις 8:30μμ
Παραμύθια για γέλια και για κλάματα: ευτράπελες και χιουμοριστικές ιστορίες
με την Ομάδα Αφήγησης «Ονειρευτές των Ιστοριών»

29 Μαρτίου: Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων

Οι εκδόσεις Α/συνεχεια με το νέο τους τίτλο Λαϊκά Παραμύθια των Παλαιστινίων, εγκαινιάζουν τη νέα τους σειρά «παραμύθια των αγωνιζόμενων λαών», που επιμελείται και παρουσιάζει ο ερευνητής και αφηγητής «παραμυθάς» Δημήτρης Β. Προύσαλης.

Τα λαϊκά παραμύθια είναι κοινή ανάσα και πατρίδα των λαών του κόσμου που δεν γνωρίζουν σύνορα, μήτε βολεύονται μέσα στα όριά τους. Αποτελούν ένα σταυροδρόμι συνάντησης αλλά ταυτόχρονα κι ένα χαρμάνι αλληλεπίδρασης και ταυτότητας. Στην παρούσα συλλογή απαγκιάζουν 44 ιστορίες από την προφορική λαϊκή λογοτεχνία των Παλαιστινίων που κυκλοφορούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνουν μια ανάσα λευτεριάς, συνέχειας αλλά και πνοής από το χτες που μπολιάζει λοξοκοιτάζοντας με ελπίδα το αύριο.

Ποια αλήθεια ξεστομίζει ένα πράσινο πουλί; Ποιες είναι οι τρεις συμβουλές που σε βοηθούνε να πορεύεσαι στη ζωή; Η δικαιοσύνη των δικαστών άραγε πάντα καθρεφτίζεται στο δίκιο; Πώς μοιράζουν δυο αδέρφια το μερτικό απ’ τη σοδειά τους; Υπάρχει άνθρωπος που να μη φοβάται τα δαιμονικά Γκουλ; Τι όνειρο ακολούθησε ένας γεωργός και πού τον οδήγησε; Ποια είναι η ιστορία του πατέρα με τους επτά γιους; Τι παράπονα μπορεί να έχει μια καμήλα; Ποιος είναι ο δυνατότερος στη ζωή; Τι μήνυμα μπορεί να κρύβει μια μαύρη κατσίκα; Υπάρχει σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση ή όχι; Πόσο μπορεί να αξίζουν οι φίλοι και πόσο ο παράς; Ποιες περιπέτειες «έζησε» ο άτυχος μικρός καμπούρης; Πόσα ψέματα μπορεί να κρύβει μια ιστορία; Ποια είναι η Ατάμπα κι ο Ζαρίφ Ετούλ;

30 Μαρτίου:Παραμύθια για γέλια και για κλάματα: ευτράπελες και χιουμοριστικές ιστορίες, με τους «Ονειρευτές των Ιστοριών»

Η Ομάδα Αφήγησης «Ονειρευτές των ιστοριών» είναι μια παρέα ανθρώπων από το χώρο της τέχνης, των κοινωνικών επιστημών, της οικονομίας και της εκπαίδευσης που αγαπούν τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και τις αφηγήσεις τους.

Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναριακού κύκλου με θέμα το λαϊκό παραμύθι και την τέχνη της αφήγησής του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και οι βραδιές παραμυθιών που οργανώνουν, αποτελούν μέρος από τη μαθητεία τους στον ανεξάντλητο θησαυρό των λαϊκών παραμυθιακών ιστοριών και της προφορικής τους προσέγγισης.

Την ομάδα «Ονειρευτές των ιστοριών» αποτελούν οι:
Μαριέτα Βαλιάνου, Καλλιόπη Κλώντζα, Αλεξία Κομποθέκρα, Αναστασία Κουκουζέλη, Αλεξάνδρα Τζαφέστα & ο Γιώργος Καλαμένιος-μαζί τους και η Άννα Γιάνκου

Τις ημέρες των εκδηλώσεων συγκεντρώνουμε συσκευασμένα τρόφιμα και φάρμακα και στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης που δρουν στην πόλη μας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.