Σάββατο 12/11 6.30 μ.μ. Πόσο κοντά είμαστε σε μια παγκόσμια σύρραξη;

Η Σβούρα φιλοξενεί στο χωρο της μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση σχετικά με τις έντονες γεωπολιτικές αναταράξεις που λαμβάνουν χώρα στη γειτονιά μας και όχι μόνο. Η Ευρωπη βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, ίσως ακόμη να μην είναι καν αυτο το κυριαρχο χαρακτηριστικό της. Είναι μια κρίση πολιτική, που δημιουργεί ρήγματα και ακόμη πιο έντονες αντιπαραθέσεις. Την ίδια στιγμή μεγαλώνει ο αμερικανογερμανικός ανταγωνισμός και η συνεχης προσπάθεια απομόνωσης της Ρωσίας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Σπύρος Παναγιώτου με άρθρο του στην εφημερίδα «δρόμος» περιγράφει τις εκτιμήσεις του σχετικά με τον πόλεμο στη Συρια. Έναν διεθνοποιημένο πόλεμο στον οποίο όλο και αυξάνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με την ταυτόχρονη εμπλοκή ισχυρών περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Τουρκία. Ειδικά για την τελευταία ο πόλεμος αυτός όπως και το προσφυγικό αξιοποιείται ως μοχλός πίεσης απέναντι στην Ελλάδα για να κατάφερει τις επιδιώξεις της. Ειδικά τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο αδύναμη και δύσκολη θέση, όλα αυτά δεν μας αφήνουν αδιάφορους.

Πόσο κοντά είμαστε, επομένως, σε μια παγκόσμια σύρραξη; Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί των μεγάλων αλλά και των περιφερειακών δυνάμεων; Τι σημαίνει αυτό για τη χώρα μας;

Για όλα αυτά συζητάμε το Σάββατο 12 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στη Σβούρα με τον Σπύρο Παναγιώτου, μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας «δρόμος».

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%b3%cf%87%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%bf

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.