Αφήγηση παραμυθιών – Σάββατο 15/12 6:30 μ.μ.

Σάββατο 15 Δεκέμβρη 6:30 μ.μ. – Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς

Για τη συλλογή θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Β. Προύσαλης και θα ακολουθήσει προφορική αφήγηση από επιλεγμένες ιστορίες του βιβλίου με τη μουσική συνοδεία του Φίλιππου Πλακιά.

Τα έσοδα διατίθενται για την υποστήριξη

του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνευμόνων «Η ΣΚΥΤΑΛΗ»

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο:

«Όταν ακούγονται παραμύθια λαϊκά, ο λόγος των ανθρώπων του κόσμου ανοίγει δρόμους μέσα στα σκοτάδια. Ιστορίες περασμένες απ’ του χρόνου το δοκίμι, υποθέσεις μπολιασμένες απ’ τη σοφία και την ανάσα των πολλών, έρχονται ως φωνές απ’ το άχρονο και μαγιά του άτοπου να μιλήσουν για το σήμερα που στριμώχνεται ανήσυχο μα πάντα λοξοκοιτάει στο φως. Σε εποχές σκοτεινών περιόδων  μοιράζουν απλόχερα την αισιοδοξία και ενδυναμώνουν την ενέργειά μας σε μια λογική μεταστροφής της διάθεσής μας έτσι ώστε να μπορέσουμε τελικά να μπολιάσουμε θετικά την καθημερινότητά μας. Μας υποδεικνύουν λύσεις και δημιουργούν άδηλα διαδικασίες αναστοχασμού και αποκρυστάλ-λωσης της συλλογικής εμπειρίας του κόσμου. Χωρίς να μας αποκοιμίζουν, μας καθησυχάζουν αφού στο τέλος όλα θα πάνε καλά-και με τη δική μας συμβολή-και μοιράζουν με ανιδιοτέλεια την ελπίδα.

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης είναι δάσκαλος, αφηγητής και μελετητής του λαϊκού παραμυθιού και υποψήφιος Διδάκτορας του ΕΚΠΑ. Ασχολείται με την έρευνα, καταγραφή και  μελέτη των λαϊκών παραμυθιών από το 1999 και αφηγείται ζωντανά από το 2003. Έχει λάβει μέρος σε πολλά πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με εισηγήσεις για τα λαϊκά παραμύθια και τη δυναμική της αφήγησης και έχει εκδώσει 12 βιβλία με παραμυθολογικό περιεχόμενο. Είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής των Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» από το 2011 και του «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια» από το 2014 σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και έχει την ευθύνη της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας «Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.